Linkuri accesibilitate

Teste rapide pentru COVID-19 pentru cei care intră în Grecia pe cale rutieră


Teste la intrarea în Grecia prin vama Promachonas

Ministerul de Externe a anunțat că, din 20 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia pe cale rutieră, pe la vama Promachonas, sunt supuse testării rapide pentru COVID-19, accesul fiind permis celor care au rezultat negativ. Totodată, se menţine obligaţia de a prezenta, la intrarea în Grecia, un test Real Time - PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ la testarea rapidă", a transmis, luni, MAE.

Sunt exceptaţi de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

„MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menţinându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc", au arătat reprezentanţii MAE.

Ministerul reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG