Linkuri accesibilitate

Theodor Paleologu, despre relația dintre credincioși și capii Bisericii Ortodoxe, reforma Educației și pericolul comasării alegerilor


Theodor Paleologu explică de ce scade numărul practicanților religioși, dar și de ce, la orele de Religie din școlile de stat, merg acum cu 700 de mii de elevi mai puțin decât în momentul introducerii acestei materii. Interviul one2one integral, joi, la ora 8, la Europa Liberă.

Profesorul Theodor Paleologu spune că și România trece printr-un proces de secularizare și crede că mulți ierarhi, printre care Patriarul Daniel, nu mai văd realitatea. Scriitorul este de părere că mulți dintre liderii Bisericii Ortodoxe au rămas într-o bulă în care sunt lingușiți. În același timp, profesorul Theodor Paleologu susține că Religia rămâne extrem de importantă inclusiv prin prisma înțelegerii Istoriei și a Artei. Dar ea trebuie predată de oameni care pot explica atât adevărurile, cât și distorsiunile din Biblie, crede filozoful.

Pe de altă parte, fostul ministru al Culturii critică și felul în care politicienii, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, tratează reforma Educației, dar și cum pregătesc alegerile de anul viitor.

Interviul one2one integral, cu doctorul în Filozofie Theodor Paleologu va fi publicat joi, 13 aprilie, la ora 8.

XS
SM
MD
LG