Linkuri accesibilitate

Theresa May demisionează din funcția de premier pe 7 iunie


Theresa May nu a reușit să livreze un acord privind Brexit.

Premierul britanic și-a anunțat demisia pentru data de 7 iunie, peste o săptămână. Liderul laburist Jeremy Corbyn cere alegeri anticipate.

„Voi demisiona din poziția de lider al partidului conservator și unionist vineri, pe 7 iunie, pentru ca un succesor să poată fi ales. Voi părăsi în curând slujba care a fost onoarea vieții mele”, a declarat Theresa May, cu lacrimi în ochi.

Theresa May și-a anunțat demisia, cu ochii în lacrimi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:16 0:00

Sursa video: REUTERS.

Anunțul premierului britanic va declanșa o cursă pentru alegerea unui nou lider care să reușească să ducă la bun sfârșit un acord pe Brexit.

„Am fost a doua femeie prim-ministru, dar cu siguranță nu voi fi ultima. Fac asta fără rea-voință, ci cu o enormă recunoștință că am avut ocazia să servesc țara pe care o iubesc”, a mai spus theresa May.

Theresa May nu a reușit să convingă parlamentul britanic să îi susțină niciun plan propus pentru un acord Brexit cu UE.

Plecarea lui May crește riscul adâncirii crizei Brexit, precum și șansele unor alegeri anticipate, conform Reuters.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a anunțat că este nevoie de alegeri anticipate.

„A acceptat ceea ce țara știe de luni de zile: nu poate guverna și nici partidul său divizat și aflat în dezintegrare nu poate. Oricine devine liderul conservatorilor trebuie să lase oamenii să decidă viitorul țării, prin alegeri generale imediata”, a spus Corbyn, conform Reuters.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG