Linkuri accesibilitate

TikTok, aplicația populară în rândul adolescenților, ridică semne de întrebare în privința securității în SUA


Logo-ul aplicației TikTok
Logo-ul aplicației TikTok

Doi influenţi senatori americani au cerut șefului comunității americane de informații, Joseph Maguire, să analizeze amenințările la adresa securității naționale ale aplicației chineze TikTok, platforma de clipuri video, populară în rândul adolescenților, la care au conturi peste 500 de milioane de tineri, dintre care 110 milioane sunt americani, informează cbsnews.com.

Și în România, TikTok este frecventată de copii și adolescenți.

Cei doi senatori, Chuck Schumer (liderul democraților din senat) și Tom Cotton (senator republican), au arătat în scrisoare că TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. Termenii în care funcționează platforma, au arătat oficialii americani, precum și politicile de confidențialitate permit companiei chineze să colecteze date de la utilizatori și de pe telefoanele lor. Conținutul mesajelor pe care le trimite, toate formele de comunicare, adresa IP, date privind locul unde se află, metadate și alte informații personale foarte amănunțite, toate sunt adunate prin intermediul platformei la care au aderat în special adolescenții și copiii.

TikTok, cu cei 110 milioane de utilizatori din Statele Unite este o potențială amenințare de contraspionaj la adresa securității, a mai spus senatorii citați, care au solicitat o informare din partea comunității de informații americane.

În plus, această companie chineză se supune în primul rând legilor din China și este obligată să colaboreze și să ofere informații serviciilor de securitate ale Partidului Comunist Chinez, au mai scris cei doi senatori americani, care și-au exprimat îngrijorarea față de acest aspect.

„Au fost ridicate probleme privind potențialul de cenzură și manipulare al anumitor conținuturi. TikTok a cenzurat materiale, potrivit unor relatări, referitoare la probleme delicate pentru Partidul Comunist Chinez - protestele din Hong Kong, evenimentele din Piaţa Tiananmen, independenţa Taiwanului şi Tibetului şi tratamentul uigurilor“, au acuzat senatorii. Cei doi au susținut că platforma poate fi „o ţintă potenţială” de atacuri în timpul campaniei electorale din 2020.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG