Linkuri accesibilitate

Timmermans la congresul socialiştilor: i-am spus „Liviu, dacă vreţi să fiţi parte din această familie, să respectaţi valorile"


Socialiştii europeni au început sâmbătă campania electorală pentru Parlamentul European din 2019, prin desemnarea oficială a lui Frans Timmermans, în prezent vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru funcţia de preşedinte al acestui for
Socialiştii europeni au început sâmbătă campania electorală pentru Parlamentul European din 2019, prin desemnarea oficială a lui Frans Timmermans, în prezent vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru funcţia de preşedinte al acestui for

"Nu putem face niciun compromis în acest domeniu" al statului de drept, a adăugat Timmermans, care a devenit candidatul socialiștilor la președinția Comisie Europene: "aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa"

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus la Congresul PES, că a vorbit cu preşedintele PSD şi că i-a spus lui Liviu Dragnea că dacă social democraţii vor să facă parte din familia socialiştilor europeni trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia.

"Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie", a declarat Frans Timmermans, la Congresul PES, potrivit Mediafax

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis preşedintelui PSD: "este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare.

Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent.Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi", a adăugat Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat alături de premierul Viorica Dăncilă, la Congresul PES de la Madrid.

XS
SM
MD
LG