Linkuri accesibilitate

Titus Corlățean, prima sesizare ca președinte interimar al Senatului


Titus Corlățean ocupă funcția de președinte interimar al Senatului după demisia lui Teodor Meleșcanu
Titus Corlățean ocupă funcția de președinte interimar al Senatului după demisia lui Teodor Meleșcanu

Președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean, a declarat, luni, că va sesiza Curtea Constituțională, alături de Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, în legătură cu decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna tot pe Ludovic Orban să formeze guvernul și să ceară vot de încredere.

Corlățean consideră „pe deplin justificată" o sesizare a CCR pe acest subiect.

„​Ce este important este decizia sesizării Curţii Constituţionale şi această contestaţie care, din punctul meu de vedere, este pe deplin justificată şi aşteptăm o soluţie de fond, sperăm noi favorabilă, a CCR. Mai departe, paşii procedurali şi alte chestiuni sunt subiect de consultări şi (...) cu conducerea Camerei", a declarat Titus Corlăţean.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat încă din 6 februarie că intenționează să sesizeze CCR privind un posibil conflict juridic, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus tot pe Ludovic Orban să meargă în Parlament cu noul Cabinet.

„​E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească", a detaliat, duminică, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Conducerea PNL a decis, luni, ca premierul desemnat Ludovic Orban să meargă în Parlament cu aceeași echipă pentru a cere votul de încredere pentru noul guvern, iar programul de guvernare a fost actualizat și completat cu câteva măsuri.

„Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență”, a declarat Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului executiv al PNL.

Din programul de guvernare au fost eliminate măsurile deja adoptate în cele trei luni de guvernare. Programul a fost completat cu propuneri noi, din domeniul fondurilor europene și al administrației.

Componența Cabinetului Orban II și programul de guvernare au fost depuse la Parlament.

XS
SM
MD
LG