Linkuri accesibilitate

Toți miniștrii candidează la parlamentare, cu excepția lui Aurescu și Boloș


România- Membrii guvernului României, alături de președintele Iohannis

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că toți miniștrii din cabinetul său se vor regăsi pe listele PNL la alegerile parlamentare cu excepția lui Bogdan Aurescu, care este diplomat, și Marcel Boloș, care a refuzat pentru că este preot misionar.

„Sunt puține modificări față de ce s-a votat la filială. Domnul ministru Ciucă va fi pe locul 1 la Senat, în Dolj. Apoi, candidat la București va fi Mara Mareș, președinta Organizației de Tineret la Camera Deputaților. În rest, candidează toți miniștri cu două excepții: domnul Marcel Boloș, care e preot misionar și preferă să slujească, iar domnul Aurescu este diplomat de carieră, nici n-am discutat (…). Sunt o serie de colegi care nu se mai regăsesc pe liste, fie pentru că nu și-au depus candidatura, ei rămân în echipă oricum, le-am mulțumit tuturor”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Biroului Permanent Național al PNL.

Astfel, ministrul Apărării Nicolae Ciucă a devenit membru PNL și va candida pe primul loc la Senat în Dolj.

Conform lui Orban, la Dolj, candidează la Camera Deputaţilor ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe, ministrul Dezvoltării Ionel Ştefan este pelocul 1 la Camera Deputaţilor, la Vrancea, unde candidează şi şeful Cancelariei, Ionel Dancă.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru candidează în Bucureşti, la Cameră, iar cel de Finanţe, Florin Cîţu este pe primul loc la Senat, tot în Bucureşti.

De asemenea, ministrul Educaţiei Monica Anisiei şi secretarul general al Guvernului Antonel Tănase sunt candidaţitot la Bucureşti.

„Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile. Vom stabili obiectivul naţional şi un obiectiv pentru fiecare filială judeţeană”, a adăugat el.

Ludovic Orban s-a refeirit şi cei care nu se mai regăsesc pe liste fie pentru că nu au mai candidat, fie din cauza conjuncturii, mulumindu-le şi anunţând că vor continua împreună,

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG