Linkuri accesibilitate

Traian Băsescu: Președintele Iohannis să trimită PSD și Pro-România în opoziție


Fostul președinte Traian Băsescu a lăudat rezultatul PMP în alegerile prezidențiale și a susținut că în final partidul va ajunge la 7%, deși exit-poll-ul Curs-Avangarde, pentru ora 19, oferă un procent de 5%.

„Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu. Nu am candidat, nu am fost la televiziuni și partidul a trecut pragul, dar nu l-a trecut oricum, vă rog să urmăriți cu atenție evoluția numărătorii votului. PMP va avea 7% fără redistribuire", a afirmat Traian Băsescu după închiderea urnelor.

El a subliniat că prezența slabă la la vot se va resimți în următorii patru ani.

„Avem alegerile cu cea mai slabă participare ceea ce va pune mari probleme de menținere a legitimității timp de 4 ani. Va fi un guvern cu o susținere fragmentată și un guvern care în raport cu obiectivele pe care România trebuie să le aibă va avea o susținere la limita în Parlament", a precizat fostul președinte.

Traian Băsescu i-a solicitat președintelui Iohannis să nu permită prezența PSD și Pro România în viitorul guvern.

„La vârf va fi o bătălie consistenta care se va duce până la numărarea ultimului vot între PNL și PSD. Eu sper ca domnul președinte Iohannis să facă ce trebuie să facă și să trimită, indiferent de rezultatul ultimului votul adunat, să trimită PSD în opoziție. Și dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, Pro România să plece în opoziție", a subliniat Traian Băsescu.

El a concluzionat prin a afirma că după ziua alegerilor este doar „îngrijorat de fragilitatea viitorului guvern, dar asta e democrația".

Exit-poll-ul realizat de CURS- Avangarde arată PSD că s-a plasat pe prima poziție, urmat de PNL si USR-PLUS. Astfel, PNL și USR-PLUS vor putea face o coaliție de guvernare, potrivit primelor rezultate.

XS
SM
MD
LG