Linkuri accesibilitate

Traian Berbeceanu, numit prefect interimar al Capitalei


România - Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei iar hotărârea de numire a sa a fost publictă joi seară în Monitorul Oficial.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern.

Fostul prefect, Gheorghe Cojanu, protagonist al unei serii de bâlbe și gafe care au premers intrării Capitalei în scenariul roșu a fost numit inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, funcție din care a fost numit prefect.

Prefectul Gheorghe Cojanu a fost surprins de jurnaliștii de la Digi 24 că duminică, prima zi în care Capitala a înregistrat un indice de infectare de peste 3, care presupune intrarea în scenariul roșu, nu știa nici la ora 19.00 câte cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus erau raportate oficial în București, informație vitală pentru luarea deciziei de intrare în scenariul roșu.

Iar dacă la ora 19.00 Cojanu le-a declarat jurnaliștilor de la televiziunea citată că era la cumpărături și că nu a aflat o informație făcută publică de presă de câteva ore, având ca sursă oficială Grupul de comunicare strategică, nici la ora 22.30 nu era mai bine informat, pretextând că nu a primit nicio informație de la cel care asigura „permanența” în prefectură.

Luni, preşedintele Iohannis a spus că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Traian Berbeceanu este din decembrie 2019 șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

El a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT, despre care a publicat și o carte, „Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. A fost achitat în prima instanță, în 2016. Cei care i-au înscenat dosarul au fost condamnați la pedepse cu închisoarea de până la 7 ani.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG