Linkuri accesibilitate

Transportul în București doar 1,3 lei, timp de o oră, dacă plata se face prin SMS/aplicație


Autobuz STB

Începând de luni, circulația timp de o oră cu oricare dintre mijloacele Societății de Transport București va costa 1,3 lei, adică prețul normal al unei singure călătorii, dacă plata se va face prin platformele electronice de plată (SMS sau aplicație), anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, explică primarul Capitalei.

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice.

„În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, spune Nicușor Dan.

„Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”, adaugă sursa citată.

XS
SM
MD
LG