Linkuri accesibilitate

Trei angajați din aparatul de lucru al guvernului, suspecți de coronavirus


Premierul interimar Ludovic Orban

Doi angajați de la Secretariatul General al Guvernului și o persoană de la serviciul de catering sunt suspecți de coronavirus.

Confirmarea a venit chiar de la premierul interimar, Ludovic Orban, care a spus că la guvern are loc o anchetă epidemiologică în legătură cu femeia de 42 de ani din București, diagnosticată duminică cu coronavirus.

„Ca să fie ştirea completă, nu a fost guvernul, a fost în aparatul de lucru al guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e persoană de servire adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul, şi mai sunt una două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut luni, într-o conferință de presă, că fiul bucătăresei de la guvern ar fi suspect de coronavirus.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea.

Ea a criticat îndemnul autorităților la calm.

„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus primarul general.

Autoritățile au anunțat, însă, că nu este vorba despre bucătăreasa de la guvern: "Femeia de 42 de ani nu este bucătăreasă la guvern. Este mama unui băiat care lucrează la o altă instituție, în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani confirmată ieri, iar mama (bucătăreasa) și fiul locuiesc în aceeași casă".

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG