Linkuri accesibilitate

Trei ani cu suspendare pentru Carmen Dorobăț, managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași


România - Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași
România - Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a fost condamnată vineri definitiv într-un dosar de luare de mită la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ea a fost o prezență constantă în presa ultimelor luni, pe fondul crizei declanșate de pandemia de coronavirus, ca specialist avizat în domeniu și manager al celui mai mare spital de boli infecțioase din Moldova.

Curtea de Apel Iași a menținut sentința dată în primă instanță, dar i-a modificat pedeapsa complementară. Dacă magistrații de la instanța de fond i-au interzis să predea și să deţină o funcţie publică, cei din apel i-au interzis doar să predea timp de cinci într-o instituţie de învăţământ, privată sau publică.

Soțul ei, Gheorghe Dorobăț, șef al catedrei de Anestezie Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie și Iași, condamnat la doi an și trei luni de închisoare cu suspendare, a primit interdicția și de a preda și de a deține o funcție publică.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015 pentru că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

XS
SM
MD
LG