Linkuri accesibilitate

Trei jurnaliști ai Europei Libere reținuți în Belarus au fost expulzați în Ucraina


Lyubov Zemtsova,Vladimir Mikhailovsky, Maksim Gavrilenko, cei trei ziariști expulzați de puterea din Belarus în Ucraina

Cei trei jurnaliști ai postului nostru de televiziune Current Time reținuți vineri la Minsk de autoritățile belaruse, au fost expulzați sâmbătă și au primit o interdicție de a mai intra 10 ani în Belarus.

Echipa de televiziune se afla în capitala belarusă pentru a relata despre alegerile prezidențiale care se încheie astăzi.

Vladimir Mikhailovsky, 33 de ani, Maksim Gavrilenko, 26 de ani, and Lyubov Zemtsova, 28 de ani, au fost trimiși de Current Time, televiziunea în limba rusă care transmits 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, canal care este operat de Europa Liberă în colaborate cu Voice of America

Cei trei se află acum în Ucraina, iar unul dintre ei a scris pe Facebook că au fost reținuți și deportați după ce relataseră vineri, de la Minsk, de la un miting al simpatizanților candidatei opoziției la președinție, Svetlana Țihanovskaia.

„Jurnaliștii noștri au fost reținuți în timp ce-și făceau treaba de a relata, în mod profesionist, despre alegerile prezidențiale din Belarus” a precizat președinta interimară a Europei Libere, Daisy Sindelar: „Sutem revolați (…) și cerem să fie respectat dreptul, recunoscut international, al jurnaliștilor de a-și face treaba”.

XS
SM
MD
LG