Linkuri accesibilitate

Trei politicieni PNL, testați pozitiv pentru coronavirus, după ședința Biroului Politic - Scenariul 3 este activ


„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae.

Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, se arată într-o informare de presă transmisă de autorități.

Membrii Guvernului și premierul au fost testați și s-au auto-izolat după ce au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, primul politician român confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Bilanțul urcă, astfel, la 102 cazuri confirmate. România trece la scenariul 3 în această epidemie.

Agenția Mediafax a compilat măsurile ce trebuie știute în acest nou scenariu.

1. Vei fi oprit în curtea spitalului unde vei ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.

2. La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi vei completa un formular.

3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.

4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.

5. E bine să ştii că în scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.

6. Dacă nu ai infecţie cu SARS cov 2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.

7. În scenariul 3 managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.

8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.

9. În scenariul 3 cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.

10. În scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente.

XS
SM
MD
LG