Linkuri accesibilitate

Trei români din Italia, infectați cu coronavirus


Trei români din Italia sunt infectați cu noul coronavirus, potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE).

Cazurile acestora s-au înregistrat în Trieste, Cremona și Bologna.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia - Romagna.

„MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului”, potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20, precizând că linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19.

Mai multe pe acest subiect:

CORONAVIRUS LIVEBLOG. Ce se întâmplă în România și în lume. Informații verificate

XS
SM
MD
LG