Linkuri accesibilitate

Treisprezece angajați ai Ambulanței Olt depistați cu COVID-19


Încă doisprezece angajați ai Ambulanței Olt au fost depistați cu noul coronavirus, după o testare extinsă a 50 dintre colegii și contacții unei asistente, diagnosticată marți cu COVID-19.

„Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20 mai au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul DSVSA Slatina, 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infectia COVID-19”, arată DSP Olt în comunicatul citat de Mediafax.

Familiile persoanelor confirmate vor sta în izolare la domiciliu 14 zile iar serviciul de ambulanță va fi dezinfectat.

O asistentă a serviciului de ambulanță a fost diagnosticată marți cu coronavirus și internată la spitalul din Mioveni, județul Argeș, unde are domiciliul. Femeia se simțea rău încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Ea a fost testată pentru coronavirus iar testul a ieșit pozitiv. Asistenta făcea naveta de la Mioveni la Slatina, unde se află sediul serviciului de ambulanță Olt, cu mijloacele de transport în comun, de unde este posibil să fi fost infectată, spun colegii ei, citați de Olt Alert.

Este al doilea caz de cadru medical infectat cu coronavirus în Olt, după ce săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv o asistentă din Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Olt au fost înregistrate 53 de cazuri de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG