Linkuri accesibilitate

Trimișii Roșia Today la Chișinău, internați în stare gravă în spital


Situația din Republica Moldova pare scăpată de sub control. Haosul domnește peste țară, oamenii sunt debusolați. Reporterii noștri speciali au încercat să transmită de la fața locului, dar li s-au întâmplat lucruri groaznice.

Momentan ei se află în spital, cu perfuzii, starea lor psihică fiind extrem de proastă.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

După două zile în care s-au documentat, au luat interviuri și au mers pe la diverse instituții ale statului, jurnaliștii Roșia Today au început să aibă amețeli și stări de vomă. Încă din prima seară, relatările lor erau ușor incoerente. Lucrurile s-au agravat în următoarea zi. Imediat ce se termina o conferință de presă la un guvern începea alta la celălalt guvern. Au luat deja interviuri la doi președinți și încă nu se știe cu exactitate numărul lor. În orice clipă poate apărea un nou șef de stat. Sunt zvonuri potrivit cărora s-a început construirea unui nou sediu pentru parlament.

În salonul de spital unde sunt internați colegii noștri au sosit deja primii ambasadori, și ei cu tulburări psihice severe. Unii au apucat să semneze tratate, să ia anumite măsuri, dar imediat ele trebuiau invalidate sau rediscutate. Toți cei aflați într-o parte sunt demiși și invalidați de ceilalți. În plus, încă nu se știe care este limba oficială în Republica Moldova, Moldovenească, Română sau Rusă. Declarațiile încep pe moldovenește și se termină pe rusește în funcție de cine pe cine demite sau numește in diferite funcții.

Practic, Republica Moldova este singura țară din lume formată din două state paralele, fiecare cu președintele și guvernul lui. Abia, acum putem vedea cu ochiul liber ce înseamnă cu adevărat un stat paralel, nu bazaconiile spuse ani la rând de Dragnea, Tăriceanu și propaganda aservită din România.

Imnul de stat e suspendat, culorile steagului și stema sunt și ele redesenate la această oră. La unele magazine din Chișinău poți plăti doar în lei moldovenești, la altele în lei românești, dar și ruble. Cursul valutar e stabilit pe loc, de patroni și vânzători. Roșia Today a solicitat ambasadorului României la Chișinău să ofere asistență psihologică colegilor noștri, dar încă nu s-a primit un răspuns. Redăm mai jos un mic fragment din ultima relatare primită la redacție din capitala Republicii Moldova: „Dragi colegi, n-am înțeles nimic, ne e rău și ne doare capul. Liviu Dragnea era norvegian, iar România e Elveția în materie de politică și corupție, față de ce am găsit aici. Trimiteți un echipaj SMURD să le facă niște injecții în cap la politicienii din Chișinău poate își revin. Și să ne dea și nouă primul ajutor, că nu mai putem. De când am venit bem numai vin, că altfel atragem atenția și ne ridică poliția că suntem sabotori. Ajutați-ne!”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG