Linkuri accesibilitate

Procurori: Donald Trump a pus în pericol păstrarea secretelor nucleare americane


Donald Trump a luat documente secrete de la Casa Albă. El ar fi pus în pericol securitatea națională, spun procurorii în actul de inculpare.

Acuzațiile publicate vineri de procurorii care l-au anchetat pe fostul președinte american Donald Trump în legătură cu documentele clasificate pe care le-a luat de la Casa Albă, vizează 37 de capete de acuzare.

Donald Trump e acuzat, printre altele, de obstrucţionarea justiţiei și gestionarea ilegală a unor documente nucleare și militare secrete. Acestea au fost păstrate în reședința sa din Florida, inclusiv într-o sală de bal și într-o cabină de duș, notează BBC.

Secrete de importanță națională au fost expuse riscului de a fi dezvăluite, spun procurorii, iar acestea vizau și vulnerabilitățile SUA în cazul unui atac, potrivit Reuters.

Legile Statelor Unite „sunt aceleaşi pentru toată lumea", a spus, vineri, procurorul special federal Jack Smith, după publicarea celor 37 de capete de acuzare împotriva fostului preşedinte al SUA, Donald Trump.
Legile Statelor Unite „sunt aceleaşi pentru toată lumea", a spus, vineri, procurorul special federal Jack Smith, după publicarea celor 37 de capete de acuzare împotriva fostului preşedinte al SUA, Donald Trump.

O primă înfățișare a lui Donald Trump în fața judecătorului, în acest caz, este programată pentru marți. Pentru acuzațiile care i se aduc, el ar putea fi condamnat la închisoare.

Trump, care dorește să fie candidatul republican la președinția SUA în alegerile din 2024, se declară nevinovat.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG