Linkuri accesibilitate

Trump nu poate acoperi garanția de 464 de milioane de dolari în dosarul de fraudă


Donald Trump se confruntă cu „dificultăți insurmontabile” în găsirea unei companii de asigurări care să acopere întreaga sumă, au spus avocații săi în fața unei curți de apel din New York. 
Donald Trump se confruntă cu „dificultăți insurmontabile” în găsirea unei companii de asigurări care să acopere întreaga sumă, au spus avocații săi în fața unei curți de apel din New York. 

Fostul președinte Donald Trump nu a găsit o companie de asigurări care să acopere garanția de 464 de milioane de dolari în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru supraevaluarea averii.

Donald Trump se confruntă cu „dificultăți insurmontabile” în găsirea unei companii de asigurări care să acopere întreaga sumă, au spus avocații săi în fața unei curți de apel din New York.

Ei au declarat că au abordat 30 de asiguratori pentru a susține obligațiunile, care urmează să fie scadente până la sfârșitul acestei luni, transmite CNN.

Trump, doi dintre copiii săi și alți directori ai Organizației Trump au abordat până acum cele 30 de companii prin intermediul a patru brokeri separați fără succes, au spus avocații săi.

O companie de asigurări ar risca să intre în criză dacă Trump ar pierde recursul și nu ar putea plăti. Trump se apropie, astfel, din ce în ce mai mult de posibilitatea sechestrării bunurilor sale, remarcă Reuters.

Fostul președinte trebuie fie să plătească suma din propriul buzunar, fie să asigure o garanție pentru a evita confiscarea bunurilor sale.

El trebuie să ofere numerar sau o garanție în termen de 30 de zile de la decizia oficială. În caz contrar, riscă să i se confiște unele dintre activele Organizației Trump. Cele treizeci de zile se încheie pe 25 martie.

Trump a făcut apel împotriva deciziei din 16 februarie a judecătorului Arthur Engoron care l-a acuzat că și-a supraevaluat averea și că a denaturat valoarea reală a proprietăților sale pentru a-și înșela creditorii și asigurătorii.

În februarie, judecătorul Arthur Engoron i-a cerut lui Trump să plătească 464 de milioane de dolari, plus dobândă, după ce l-a tras la răspundere pentru că timp de un deceniu a făcut afaceri în baza unor situații financiare frauduloase bazate pe supraevaluarea proprietăților sale imobiliare.

De asemenea, lui Trump i s-a interzis să conducă orice companie din New York timp de trei ani.

Ceilalți inculpați riscă condamnări în valoare totală de 10 milioane de dolari, fiii săi - Donald Trump Jr. și Eric Trump - fiind amendați cu 4 milioane de dolari fiecare.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a respins acuzațiile care i se aduc și a promis că va face apel împotriva hotărârii, care amenință imperiul imobiliar al familiei sale.

Cazul a fost introdus de procurorul general al statului New York, Letitia James, în septembrie 2022 și reprezintă una dintre numeroasele probleme cu care se confruntă în justiție fostul președinte republican care încearcă să-și ia revanșa la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an după ce le-a pierdut pe cele din 2020 în fața contracandidatului Joe Biden.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG