Linkuri accesibilitate

Trump condamnă violențele de la Capitoliu și admite că Biden este viitorul președinte


Donald Trump le-a vorbit susținătorilor în fața Casei Albe înainte de violențele care au avut loc la Capitoliu

Președintele în funcție Donald Trump, care se confruntă cu amenințarea cele de-a doua destituiri din funcție a abordat un ton conciliant pe 7 ianuarie într-un videoclip în care a condamnat violența care a avut loc la Capitoliu cu o zi înainte și s-a angajat să asigure o tranziție lină către administrația președintelui ales Joe Biden.

După mai mult de două luni de refuz în a accepta victoria lui Biden promisiuni că nu va accepta înfrângerea, Trump a spus acum că Congresul a certificat rezultatele votului Colegiului Electoral, iar „noua administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie”.

Trump a numit violența de la Capitoliu drept „un atac urât” care a întinat poziția democrației americane.

Declarația a fost o schimbare puternică de abordare pentru Trump, care a provocat diviziuni mari și a semănat neîncredere în procesul electoral, insistând că a câștigat alegerile și susținând că a existat o fraudă electorală pe scară largă.

Trump nu și-a recunoscut rolul în haosul în care au murit cinci persoane, iar mulți parlamentari l-au acuzat că a incitat la violență.

El le spune susținătorilor că știe că sunt „dezamăgiți”, dar adaugă că „călătoria noastră incredibilă abia începe.”

Trump a emis acest mesaj pe fondul cererilor de destituire a sa din funcție și pe măsură ce membrii administrației sale au demisionat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG