Linkuri accesibilitate

Trump devine primul președinte american care pășește în Coreea de Nord


Președintele american Donald Trump a pășit, duminică, pe teritoriul Coreii de Nord, întâlnindu-se cu liderul de la Phenian, Kim Jong Un, în Zona Demilitarizată care divizează peninsula.

Cei doi și-au strâns mâinile la linia de demarcație, iar Trump a făcut câțiva pași pe solul nord-coreean devenind primul președinte american în exercițiu care „vizitează” țara aflată tehnic în conflict cu Statele Unite și cu Coreea de Sud.

După încă o strângere de mână, cei doi au intrat în Coreea de Sud, unde îi aștepta președintele sud-coreean Moon Jae-in.

„Este o zi mare pentru lume și o mare onoare pentru mine să mă aflu aici”, a spus Trump adăugând că el și Kim s-au pus de acord asupra reluării discuțiilor pe teme nucleare în câteva săptămâni.

Trump și Kim s-au întâlnit de două ori până acum, dar n-au făcut progrese în efortul de denuclearizare a peninsulei coreene. Trump a spus la 30 iunie că „viteza nu este lucrul cel mai important”. Liderul american a mai spus că l-a invitat pe Kim să viziteze Statele Unite „oricând va dori”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG