Linkuri accesibilitate

Trump l-a grațiat în ultima clipă pe fostul soț al unei prezentatoare de la Fox News


Donald Trump, imagine de arhivă
Donald Trump, imagine de arhivă

Donald Trump l-a grațiat pe fostul soț al unei prezentatoare de la Fox News, Jeanine Pirro, cu mai puțin de jumătate de oră înainte ca Joe Biden să depună jurământul, când mandatul său la Casa Albă se încheia, transmite ABC News.

Este vorba de Albert Pirro, un om de afaceri din New York și fost soț al lui Jeanine Pirro de la Fox News, unul dintre cei mai fermi susținători ai știrilor prin cablu.

Gestul său final a reflectat o temă recurentă în ultimele sale luni de mandat: livrarea de clemențe unor zeci de prieteni personali și aliați politici.

Decizia de iertare a lui Pirro a venit la mai puțin de 12 ore după ceea ce se credea a fi un lot final de 143 grațieri și comutări - o listă care l-a inclus pe Steve Bannon, fostul strateg șef al lui Trump.

Pirro, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat în urmă cu aproape două decenii pentru 34 de acuzații de conspirație și evaziune fiscală, după ce s-a constatat că a dedus în mod necorespunzător peste 1 milion de dolari în cheltuieli personale fastuoase ca scutire de impozit pentru afacerea sa.

New York Times a comparat la vremea respectivă lăcomia pentru bani a lui Pirro cu pofta de putere a lui Richard Nixon.

Pentru Trump, grațierea lui Pirro a fost ultima pe o listă generoasă de care au beneficiat: Paul Manafort, Roger Stone, Charles Kushner.

Documentele financiare ale campaniei arată că Pirro a donat aproximativ 2.000 de dolari Comitetului Național Republican și campaniei Trump în 2020.

Emisiunile lui Jeanine Pirro, de sâmbătă seară, erau un loc pentru loialiștii lui Trump, unde erau răspândite acuzații de fraudă electorală, frecvent preluate pe pagina de Twitter, acum inactivă, a lui Trump.

XS
SM
MD
LG