Linkuri accesibilitate

Trump nu mai are febră și se simte „foarte bine”


Președintele SUA a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei zile, împreună cu soția sa.
Președintele SUA a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei zile, împreună cu soția sa.

Medicii de la spitalul militar unde este internat președintele SUA Donald Trump au anunțat sâmbătă detalii despre starea de sănătate a acestuia.

Starea lui Donald Trump este „foarte bună”, iar simptomele de Covid-19 sunt în retragere. Președintele american nu mai are febră și respiră fără probleme, medicii militari specificând că Trump nu a avut nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Gradul de saturație a oxigenului este de 96%, au spus medicii.

Au trecut 72 de ore de la diagnosticarea președintelui SUA cu Covid-19, timp în care acesta a avut febră și o stare de oboseală, însă acum simptomele se reduc, au mai explicat medicii.

Președintele Donald Trump este tratat cu un amestec de anticorpi, dar a primit și Remdesivir, medicament folosit în terapia pentru SIDA și care face parte din schema de tratament pentru Covid-19 în toată lumea. Trump va continua să primească acest medicament încă cinci zile, au spus medicii.

Președintele american le-a spus doctorilor că se simte foarte bine și că simte că ar putea să fie externat chiar astăzi. Totuși, echipa medicală a spitalului militar nu a înaintat o dată la care președintele ar putea fi externat. Medicii au precizat că trebuie să aștepte faza a doua a bolii, în zilele 7-10, când există riscul să apară complicații inflamatorii.

XS
SM
MD
LG