Linkuri accesibilitate

Alegeri SUA: Trump și Biden prezintă mesaje contradictorii privind pandemia


Președintele Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden au oferit mesaje contradictorii cu privire la pandemia de coronavirus la mitingurile de campanie pe care le-au avut joi în Florida, stat cheie în alegerile prezidențiale din 2020.

Ele au arătat stilurile diferite pe care le au cei doi candidați pentru funcția supremă în Statele Unite..

În timp ce mii de oameni, mulți dintre ei fără măști, s-au înghesuit la un eveniment în aer liber în Tampa pentru Trump, Biden a organizat un eveniment„drive-in” ore mai târziu în același oraș în care oamenii au rămas în sau lângă mașinile lor și au fost obligați să poarte măști.

Mitingurile au loc cu cinci zile înainte de alegerile din 3 noiembrie și au demonstrat nu numai stilurile diferite de a face campanie, ci și importanța Floridei, un stat disputat despre care ambii candidați spun că este crucial pentru șansele lor de a câștiga Casa Albă.

În tot acest timp, un număr record de 91.295 de cazuri noi au fost raportate în 24 de ore în Statele Unite.

În ciuda reapariției virusului, Trump spune că vrea să readucă țara la normal și nu va bloca din nou activitatea economică pentru o nouă carantină totală.

Biden l-a criticat pe Trump pentru organizarea a ceea ce el a numit „un eveniment de super-răspândire” și a atacat afirmația repetată a președintelui conform căreia țara a trecut peste cele mai grave zile ale pandemiei. El a spus că nu va închide țara, ci va „închide virusul”.

XS
SM
MD
LG