Linkuri accesibilitate

Trump: Vor fi foarte multe decese săptămâna viitoare din cauza coronavirusului


Președintele american Donald Trump
Președintele american Donald Trump

Președintele american a avertizat cetățenii că Statele Unite se pregătesc să atingă un vârf ridicat al deceselor din cauza pandemiei de coronavirus în zilele următoare, în ceea ce a numit cele mai dificile două săptămâni ale pandemiei.

„Vor fi foarte mulți morți", a afirmat Donald Trump în conferința zilnică pe care o susține de când cu pandemia de coronavirus, conform Reuters.

Liderul de la Casa Albă a respins criticile conform cărora guvernul federal nu a făcut destul pentru a facilita ventilatoare pentru numeroșii pacienți în stare critică, afirmând că guvernatorii au cerut mai mult decât era necesar de frica unor penurii.

Statele Unite are cel mai mare număr de infectări cu coronavirus cu peste 312.000 de cazuri confirmate și peste 8.300 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Consilierii medicali de la Casa Albă estimează un număr total al deceselor între 100.000 și 240.000 chiar dacă populația va respecta măsura izolării la domiciliu.

În cea mai dură zi pentru statul New York, sâmbătă au fost înregistrate nu mai puțin de 630 de decese, conform anunțului făcut de guvernatorul Andrew Cuomo. În total, 3.565 de persoane au murit doar în acest stat, iar situația este foarte dificilă în Long Island unde infecții se răspândesc foarte rapid.

Aproape toți cetățenii americani se află sub măsura izolării la domiciliu, cu excepția deplasările pentru cumpărători sau pentru a vedea medicul, după ce și statele Florida și Texas au impus măsuri restrictive.

XS
SM
MD
LG