Linkuri accesibilitate

Tucker Carlson, unul dintre cei mai cunoscuți și controversați prezentatori TV din SUA, pleacă de la Fox News


 Tucker Carlson, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din SUA, părăseşte Fox News. Lucra la televiziune din 2016.
Tucker Carlson, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din SUA, părăseşte Fox News. Lucra la televiziune din 2016.

Tucker Carlson, unul dintre cei mai de succes șoi controversați prezentatori TV din SUA, părăseşte „de îndată” postul Fox News, potrivit unui anunț de luni al televiziunii americane, transmite BBC.

Plecarea prezentatorului vine după procesul în care Fox News a fost de acord să plătească daune în valoare de 787,5 milioane de dolari companiei Dominion, care a acuzat televiziunea de răspândire de știri false.

„Fox News media şi Tucker Carlson au convenit să se despartă”, anunţă într-un comunicat Fox News.

Prezentatorul, care conducea „Tucker Carlson Tonight” din 2016, a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare.

Ultima emisiune a lui Tucker a fost vineri, 21 aprilie, precizează comunicatul. De acum, emisiunea va fi prezentată de alte vedete până când se găsește un înlocuitor permanent.

Decizia postului de televiziune de a se despărți de cel mai cunoscut prezentator nu a fost motivată în niciun fel. Însă vine după ce Fox News trebuie să plătească despăgubiri imense după ce compania Dominion care produce aparate de vot a acuzat-o în instantă că a răspândit știri false, conform cărora aparatele de vot au fost folosite pentru a-l dezavantaja pe Donald Trump în timpul alegerilor din 2020.

Emisiunea lui Tucker a fost citată în mod repetat în documentele instanței de către avocații Dominion, care au argumentat că este cea în care s-au făcut cele mai multe astfel de acuzații. Până la urmă, compania Dominion și Fox News au căzut la o înțelegere prin care televiziunea va plăti 787,5 milioane de dolari.

În cadrul procesului, judecătorul a decis să facă publice o parte dintre dovezile prezentate. Printre acestea se numără și mesaje între Tucker Carlson și apropiați de-ai săi din care se înțelege că acesta, deși în public era un susținător al lui Trump, de fapt avea o părere foarte proastă despre el.

Fox News se confruntă în continuare cu un al doilea proces pentru defăimare din partea Smartmatic, o altă companie care produce sisteme de vot, care solicită despăgubiri în valoare de 2,7 miliarde de dolari, și acuză televiziunea că ar fi răspândit informații potrivit cărora firma a ajutat la „furatul” alegerilor din 2020.

Și CNN a concediat „un veteran”

Tot luni, CNN l-a concediat luni pe Don Lemon, unul dintre cei mai vechi prezentatori ai postului, iar anunțul a fost făcut la doar cîteva minute după anunțul Fox News. Don Lemon și-a anunțat plecarea de la CNN pe Twitter.

„Am fost informat în această dimineață de către agentul meu că am fost concediat de CNN”, a scris el.

„Sunt uluit. După 17 ani la CNN aș fi crezut că cineva din management ar fi avut decența să-mi spună direct. În niciun moment nu mi s-a dat vreun indiciu că nu voi putea continua să fac munca pe care am iubit-o la rețea. Este clar că există probleme mai mari la locul de muncă”, a scris Don Lemon.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG