Linkuri accesibilitate

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor


VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România protestează luni în fața Ministerului Transporturilor. Sindicaliștii cer aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi o salarizare care să ducă la creşterea eficienţei angajaţilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, spune că angajații CFR sunt revoltaţi de continuarea degradării condiţiilor de muncă şi în anul 2023, dar şi de faptul că nu există la CFR Călători o salarizare care să permită un sistem de stimulare al performanţei şi de creştere a eficienţei angajaţilor.

Angajații CFR mai sunt nemulțumiți și de degradarea condiţiilor de călătorie cu trenurile de călători ale CFR Călători şi de lipsa fondurilor de reparaţii material rulant şi al fondului de investiţii. Ei spun că, în anul 2023, CFR Călători funcţionează pe un buget mai mic decât în anul 2022, deşi preţurile sunt duble şi de favorizarea Operatorilor de Transport Feroviar de Călători privaţi în raport cu CFR Călători.

XS
SM
MD
LG