Linkuri accesibilitate

UE mobilizează peste 1.180 de salvatori în Turcia prin Mecanismul de protecție civilă


După activarea mecanismului de protecție civilă al UE de către Turcia, 19 state membre ale UE, împreună cu Albania și Muntenegru, au oferit echipe în colaborare cu Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE și cu autoritățile turce.

Este vorba de: Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania.

25 de echipe de căutare și salvare se îndreaptă către zonele cele mai afectate din Turcia pentru a-i ajuta pe primii agenți de intervenție de pe teren.

Unsprezece dintre aceste echipe au ajuns deja.

În plus, 2 echipe medicale au fost trimise prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE pentru a le oferi asistență medicală de urgență persoanelor afectate.

În total, țările europene au oferit 1.185 de salvatori și 79 de câini de căutare. Aceste cifre ar putea continua să crească.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE a constituit, de asemenea, o echipă de protecție civilă a UE formată din experți din 11 state membre, care au fost trimiși imediat în Turcia pentru a sprijini operațiunile.

În Siria, UE este în contact cu partenerii săi umanitari de la fața locului și finanțează organizații umanitare care desfășoară operațiuni de căutare și salvare, oferind totodată sprijin care constă în apă și instalații sanitare și distribuind pături și articole de igienă în zonele afectate.

De asemenea, aceștia evaluează nivelul daunelor și al nevoilor din Siria în urma cutremurului de ieri pentru a-și adapta răspunsul.

UE ia în considerare toate opțiunile viabile de mobilizare a unor resurse suplimentare în interiorul Siriei, în sprijinul populațiilor afectate.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG