Linkuri accesibilitate

Turiștii români din Grecia s-ar putea confrunta cu noi măsuri


Turism în Grecia

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a arătat că Grecia ar putea impune noi restricţii antiepidemice dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească, cerând resprectarea strictă a actualelor măsuri.

„Orice formă de mulţumire cu actuala situaţie este nejustificată. Încă nu ştim câte luni vom fi nevoiţi să trăim cu acest virus", a declarat Kyriakos Mitsotakis, citat de Reuters.

Grecia a raportat 121 noi cazuri de coronavirus, marţi, cel mai mare număr începând din 22 aprilie până în prezent. Infecţiile sunt în principal interne.

„Respectarea strictă a regulilor este necesară mai mult ca niciodată în această perioadă crucială, pentru a evita creşterea semnificativă a cazurilor în august şi posibila aplicare a unor noi măsuri restrictive, care vor afecta economia şi societatea", a subliniat Kyriakos Mitsotakis.

Turismul este un domeniu central în Grecia. Economia ţării ar putea scădea cu 10% anul acesta din cauza crizei coronavirusului. În total, în Grecia s-au înregistrat până acum 4.855 de cazuri de coronavirus.

Conform ultimului bilanț prezentat de autoritățile române, 18 români au fost confirmați cu coronavirus în Grecia.

De la 28 iulie 2020, autoritățile elene au impus măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei și pentru românii care ajung cu avionul în această țară. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG