Linkuri accesibilitate

Twitter a suspendat permanent contul lui Trump pentru "glorificarea violenței"


Contul de Twitter al președintelui Trump a fost suspendat permanent
Contul de Twitter al președintelui Trump a fost suspendat permanent

Twitter a suspendat contul de pe platforma sa a președintelui în exercițiu Donald Trump "ca urmare a riscului de incitare la violență în continuare".

Decizia fără precedent luată de Twitter pe 8 ianuarie îl lasă pe cel mai înalt oficial din Statele Unite fără un canal prin care să se adreseze direct celor 88,7 milioane de urmăritori.

"După o analiză atentă a ultimelor tweet-uri - am suspendat permanent contul ca urmare a riscului de incitare la violență în continuare".

După asaltul violent asupra Capitoliului comis de susținătorii lui Trump pe 6 ianuarie când Congresul s-a reunit pentru a certifica alegerea lui Biden ca președinte, platforma de socializare a suspendat contul lui Trump pentru 12 ore invocând încălcarea regulilor.

Twitter a urmat multă vreme o politică de a permite lui Trump și altor lideri mondiali scutiri largi de la politicile sale din convingerea că este în folosul public pentru ei să se adreseze unui public larg.

Trump a folosit contul pentru a promova discursuri, pentru a anunța politici și pentru a-și lovi adversarii.

Criticii săi spun că a folosit adesea platforma pentru a răspândi dezinformarea, ura și incita la violență.

După evenimentele de miercuri, Facebook și alte servicii precum Snapchat sau Twitch i-au suspendat de asemenea contul liderului de la Casa Albă, pe o durată nedeterminată.

Însă Twitter conta mai mult decât celelalte pentru Donald Trump - pe această platformă pe care își posta cu predilecție mesajele el avea peste 88 de milioane de urmăritori.

XS
SM
MD
LG