Linkuri accesibilitate

Twitter a suspendat permanent contul lui Trump pentru "glorificarea violenței"


Contul de Twitter al președintelui Trump a fost suspendat permanent

Twitter a suspendat contul de pe platforma sa a președintelui în exercițiu Donald Trump "ca urmare a riscului de incitare la violență în continuare".

Decizia fără precedent luată de Twitter pe 8 ianuarie îl lasă pe cel mai înalt oficial din Statele Unite fără un canal prin care să se adreseze direct celor 88,7 milioane de urmăritori.

"După o analiză atentă a ultimelor tweet-uri - am suspendat permanent contul ca urmare a riscului de incitare la violență în continuare".

După asaltul violent asupra Capitoliului comis de susținătorii lui Trump pe 6 ianuarie când Congresul s-a reunit pentru a certifica alegerea lui Biden ca președinte, platforma de socializare a suspendat contul lui Trump pentru 12 ore invocând încălcarea regulilor.

Twitter a urmat multă vreme o politică de a permite lui Trump și altor lideri mondiali scutiri largi de la politicile sale din convingerea că este în folosul public pentru ei să se adreseze unui public larg.

Trump a folosit contul pentru a promova discursuri, pentru a anunța politici și pentru a-și lovi adversarii.

Criticii săi spun că a folosit adesea platforma pentru a răspândi dezinformarea, ura și incita la violență.

După evenimentele de miercuri, Facebook și alte servicii precum Snapchat sau Twitch i-au suspendat de asemenea contul liderului de la Casa Albă, pe o durată nedeterminată.

Însă Twitter conta mai mult decât celelalte pentru Donald Trump - pe această platformă pe care își posta cu predilecție mesajele el avea peste 88 de milioane de urmăritori.

Secțiile ATI Covid din spitalele românești sunt pline de zile la rând
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00
XS
SM
MD
LG