Linkuri accesibilitate

Ucraina anunță că va boicota turneele de fotbal la care ia parte Rusia, după ce UEFA a spus că va permite juniorilor să joace


Decizia UEFA de a permite reintrarea juniorilor ruși în competiții internaționale s-a dovedit a fi extrem de controversată.
Decizia UEFA de a permite reintrarea juniorilor ruși în competiții internaționale s-a dovedit a fi extrem de controversată.

UEFA a anunțat, marți, că va permite participarea echipelor de juniori din Rusia la meciurile internaționale. Ucraina a răspuns că va boicota orice turnee la care iau parte rușii.

Ucraina a condamnat puternic decizia UEFA de a permite echipei de juniori a Rusiei să se întoarcă în competițiile internaționale de fotbal. Reprezentanții Federației de Fotbal a Ucrainei au declarat că vor boicota orice turnee în care participă echipe din Rusia și a cerut altor țări să se alăture boicotului.

UEFA și FIFA au suspendat participarea tuturor echipelor rusești de fotbal la meciuri internaționale pe 28 februarie 2022, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Pe 26 septembrie, însă, UEFA spunea: „Copiii nu ar trebui pedepsiți pentru acțiuni de care se fac responsabili exclusiv adulții” și anunța că va înlătura restricțiile asupra echipelor de juniori. Orice meciuri cu rușii se vor juca, însă, în absența simbolurilor lor naționale.

„Este păcat ca, din pricina conflictului care continuă, să i se nege unei generații de juniori dreptul de a concura în meciuri internaționale”, au justificat cei de la UEFA.

Asociația de Fotbal din Anglia s-a alăturat deja Ucrainei în acest boicot.

„Nu susținem decizia de a readuce Rusia în competițiile UEFA, iar poziția noastră rămâne în continuare că echipele Angliei nu vor juca împotriva Rusiei”, au declarat reprezentanții englezi pentru Reuters.

Finalele campionatelor de fotbal de juniori vor avea loc în 2024 în Cipru pentru fotbal masculin și în Suedia pentru fotbal feminin.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG