Linkuri accesibilitate

Cel puţin trei civili au murit după bombardamente în trei regiuni ucrainene


Cel puţin trei persoane au murit în regiunile Herson, Dnipropetrovsk şi Doneţk, în urma unor bombardamente ruseşti. Armata ucraineană a doborât de asemenea cea mai mare parte a dronelor lansate în regiunile Doneţk, Dnipropetrovsk şi Poltava, spun oficialii de la Kiev.
Cel puţin trei persoane au murit în regiunile Herson, Dnipropetrovsk şi Doneţk, în urma unor bombardamente ruseşti. Armata ucraineană a doborât de asemenea cea mai mare parte a dronelor lansate în regiunile Doneţk, Dnipropetrovsk şi Poltava, spun oficialii de la Kiev.

O persoană a murit în regiunea Herson şi cel puţin altele două au fost ucise în regiunile Dnipropetrovsk şi Doneţk, în urma bombardamentelor ruseşti, au transmis sâmbătă autorităţile din Ucraina.

Ministerul de Interne al Ucrainei a transmis că bombardamentele rusești au ucis o femeie de 58 de ani în satul Olhivka din sudul râului Nipru, în regiunea Herson, transmite Agenţia France Presse (AFP).

De asemenea, oficialii ucraineni au mai spus că un copil a fost rănit după ce o bombă aeriană rusească a căzut în apropierea unei clădiri rezidențiale din orașul Herson.

„Aseară, armata rusă a lovit orașul cu o bombă. Obuzul a aterizat lângă o clădire cu cinci etaje", au transmis reprezentanţii administrației din Herson pe rețelele de socializare.

Ei au publicat un videoclip cu o clădire distrusă, cu un crater mare în apropiere.

„Un băiețel de șapte ani care a suferit din cauza bombardamentului se află sub supraveghere medicală”, au spus autoritățile, adăugând că „viața copilului nu este în pericol”.

Oficialii ucraineni au adăugat, potrivit AFP, că încă două persoane au fost scoase cu viață din clădirea avariată și că „restul rezidenților au fost evacuați rapid”.

De asemenea, un adolescent a fost ucis în timp ce se plimba cu fratele său mai mare în satul Chervonogrygorivka, pe râul Nipru, în regiunea centrală a Dnipropetrovsk, a mai spus Ministerul de Interne.

"Doi frați au fost suprinşi de un atac în mijlocul străzii: 16 și 22 de ani. Cel mai tânăr a murit din cauza rănilor", au transmis reprezenanţii tMinisterului. „Cel mai în vârstă a fost dus la spital cu răni grave. Medicii se luptă pentru viața lui", au adăugat aceştia.

În regiunea Doneţk, unde au loc lupte intense, potrivit oficialilor ucraineni, un bărbat a fost ucis în orașul Chasiv Yar din prima linie.

„Un bărbat de 46 de ani a fost rănit mortal”, a declarat Vadym Filaşchîn, șeful regiunii Donețk, pe rețelele de social media.

Oficialii au evacuat aproape 200 de persoane din satele din prima linie, inclusiv 21 de copii, pe fondul unor lupte grele, a spus anterior Filaşchîn.

Forțele aeriene ale Kievului au spus sâmbătă că au doborât 12 din cele 15 drone Shahed de fabricație iraniană lansate de Rusia asupra regiunii de est Donețk și în regiunile centrale Dnipropetrovsk și Poltava, mai scrie AFP.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG