Linkuri accesibilitate

Ucraina: Harkovul lovit de rachetele rusești vineri dimineața. Mai multe clădiri din Zaporojie au fost distruse


În raportul său zilnic, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei arată că forțele ruse au vizat infrastructura civilă din orașul Harkov
În raportul său zilnic, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei arată că forțele ruse au vizat infrastructura civilă din orașul Harkov

Rusia a lovit orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, cu rachete și drone în noaptea de joi spre vineri, a declarat armata ucraineană pe 31 martie. Luptele dintre forțele ucrainene și cele rusești continuă pentru controlul orașului Bahmut și a altor orașe cheie din regiunea de est Donețk.

În raportul său zilnic, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei arată că forțele ruse au vizat infrastructura civilă din orașul Harkov cu nouă lovituri de rachete lansate de la sistemele aer-sol S-300 și 10 drone Shahed de fabricație iraniană.

Serviciile de urgență au evaluat situația pe teren. Nu se știe încă dacă au existat victime în rândul populației civile.

„Inamicul continuă să ignore legile și obiceiurile războiului, folosind tactici teroriste împotriva cetățenilor pașnici ai țării noastre”, a spus armata.

Luptele grele au continuat în și în jurul lui Bahmut, unde soldații ucraineni au respins 22 de atacuri în ultimele 24 de ore și în Avdiivka , Lîman și Mariinka.

De asemenea, rachetele rusești au distrus clădiri în Zaporojie, situat în sudul Ucrainei, potrivit unuiunui comunicat al Administrației Militare Regionale din Zaporojie.

Administrația militară a declarat că rachetele au lovit centrul regional și suburbiile. Nu au fost victime, dar clădirile civile și rezidențiale au fost avariate grav.

XS
SM
MD
LG