Linkuri accesibilitate

Ucraina. Ministrul de Externe demisionează în contextul remanierii guvernului


Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a fost una dintre personajele principale ale eforturilor constante ale Kievului de a obține sprijin internațional pentru Ucraina.
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a fost una dintre personajele principale ale eforturilor constante ale Kievului de a obține sprijin internațional pentru Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și-a prezentat demisia după ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat planuri de remaniere a guvernului de la Kiev. Anunțul demisiei ministrului a fost făcut de președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, care a adugat că demisia lui Kuleba va fi discutată de parlamentari.

Cu o zi mai devreme, Stefanciuk anunțase demisiile vicepremierului pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanișina, și a vicepremierului pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk.

Demisiile vin după ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat că urmează mai multe schimbări în guvernul Ucrainei într-un efort de a consolida guvernul și de a oferi rezultatele de care țara are nevoie.

„Vor exista o serie de schimbări de personal în cabinetul de miniștri și în biroul președintelui”, a spus el pe 3 septembrie.

„Ucraina are nevoie de mai multă interacțiune între guvernul central și comunități, în special în timpul pregătirii pentru sezonul de iarnă”, a explicat Zelenski schimbările din guvern.

Ministrul Industriilor Strategice, Oleksandr Kamișin, ministrul Justiției, Denis Maliuska, și ministrul Mediului, Ruslan Strilets, au demisionat, de asemenea, din executiv. Kamișin a spus că va continua să lucreze în sectorul apărării.

La o conferință de presă din 3 septembrie, Ruslan Stefanchuk a remarcat că modificările din guvern vor fi „la fața locului” și că nu trebuie să ne așteptăm la o repornire completă a guvernului, deoarece, conform legii, nu este posibilă înlocuirea completă a componenței Cabinetul în timpul legii marțiale.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG