Linkuri accesibilitate

Ucraina revendică atacurile cu drone de luni dimineață de la Moscova și Crimeea


Oficialiin ucraineni au spus că dronele lor au lovit luni dimineața două clădiri din Moscova.

Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei, o ramură a Ministerului Apărării, spune că a efectuat un atac cu dronă asupra Moscovei luni dimineața devreme, potrivit unei declarații a unui oficial al Serviciului de Informații al Apărării pentru CNN.

Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului, pentru că nu primise autorizația de a vorbi public despre incident.

Autoritățile ruse au spus că dronele ucrainene au lovit două clădiri nerezidențiale din Moscova, considerând incidentul un atac „dejucat”.

Kremlinul a spus ulterior că toate dronele care vizau capitala Rusiei au fost neutralizate.

Informația că dronele care au lovit Moscova erau ucrainene a fost confirmată și de ministrul ucrainean al Transformării Digitale Mihailo Fedorov, care într-o postare pe Telegram a revendicat atacuri cu drone care au vizat în noaptea de duminică spre luni Moscova şi în Crimeea, relatează CNN.

„Drone au atacat capitala orcă şi Crimeea noaptea trecută. Războiul electronic şi apărarea aeriană devin tot mai puţin capabile să apere cerul ocupanţilor” , declară Mihailo Fedorov.

„Orice s-ar întâmpla, se va întâmpla şi mai mult”, ameninţă el.

Totodată, ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina de lansarea a 17 drone către Crimeea, în noaptea de duminică spre luni, un „atac terorist” în peninsula pe care a anexat-o în 2014.

Un depozit rusesc de muniţie a fost lovit într-un atac cu dronă în Crimeea.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG