Linkuri accesibilitate

Un nou val de atacuri rusești în Ucraina duce la rănirea unei persoane și la avarii de infrastructură


O unitate ucraineană de vânătoare de drone. Fotografie generică.
O unitate ucraineană de vânătoare de drone. Fotografie generică.

Forțele aeriene ucrainene au transmis vineri că au doborât 24 din cele 26 de drone lansate din Rusia peste noapte în patru regiuni, potrivit unui comunicat postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Atacurile au rănit o persoană și a avariat 20 de case în regiunea Odesa din sudul țării, potrivit guvernatorului regional Oleg Kiper.

Resturile dronelor din regiunea sudică Nikolaiev au provocat un incendiu la o întreprindere alimentară care a fost ulterior stins, a transmis guvernatorul regional Vitali Kim.

Ministerul ucrainean al Energiei a declarat că Rusia a atacat infrastructura energetică din șase regiuni în ultima zi și a deteriorat infrastructura industrială din regiunea Ivano-Frankivsk.

Guvernatorul regiunii, Svitlana Onișciuk, a declarat că autoritățile se ocupă de consecințele atacului, dar nu a dezvăluit detalii, cu excepția faptului că nimeni nu a fost rănit.

Guvernatorul regiunii centrale Hmelnițki nu a raportat pagube în urma atacului.

Vineri dimineața, procurorii regionali din regiunea Harkov au anunțat că trei persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în urma bombardamentelor de joi ale ruşilor asupra unui sat din regiune, potrivit Reuters.

De asemenea, au transmis oficialii, o persoană a murit la spital din cauza rănilor la spital, în urma atacului asupra satului Borova.

Ministerul de Interne a anunțat că serviciile de urgență se aflau joi la locul unui atac din Harkov, în momentul în care trupele Moscovei au bombardat din nou. Trei salvatori se află printre răniţi.

Procurorii au relatat, de asemenea, că cinci persoane au fost rănite într-un atac aerian al ruşilor asupra cartieriljui Kivski din oraşul Harkov.

Oficiali din regiune de graniţă învecinată Sumî au afirmat că forţele ruse au lovit zonele de graniţă de 57 de ori de-a lungul zilei, iar un atac cu bombe a ucis o persoană în apropierea oraşului Iampil.

Regiunea Sumî se află de cealaltă parte a graniţei faţă de regiunea Kursk din Rusia, unde forţele ucrainene sunt implicate într-o incursiune lansată la începutul lunii trecute.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG