Linkuri accesibilitate

Ucraina: Grupul Wagner pretinde că a ocupat un sat de lângă Bahmut. Ucrainenii spun că au recucerit poziţiile pierdute anterior


O imagine publicată pe 12 februarie de Evgheni Prigojin, fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, arată cum soldații lui stau la intrarea satului Krasna Hora, de lângă Bahmut.
O imagine publicată pe 12 februarie de Evgheni Prigojin, fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, arată cum soldații lui stau la intrarea satului Krasna Hora, de lângă Bahmut.

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, a declarat că forţele sale au cucerit satul Krasna Hora, la marginea de nord a oraşului asediat Bahmut din regiunea ucraineană Doneţk, transmite Reuters.

Într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Prigojin a spus: ”Astăzi aşezarea Krasna Hora a fost luată de trupele de asalt ale companiei militare private Wagner”.

Prigojin a publicat, de asemenea, un scurt videoclip, arătând aparent luptători Wagner la panoul de intrare în Krasna Hora, care înainte de război avea o populaţie de 600 de locuitori.

Europa Liberă nu a putut verifica informațiile date de Prigojin.

Totuși, serviciile secrete britanice au arătat într-o evaluare că forțele ruse au suferit peste 820 de victime pe zi în ultimele două săptămâni, acestea fiind cele cele mai mari pierderi rusești de la invazia care a început pe 24 februarie.

De cealaltă parte, forţele ucrainene rezistă de-a lungul liniei de front din regiunea Doneţk, apărând inclusiv oraşul asediat Bahmut, cele mai înverşunate bătălii fiind pentru oraşele Vuhledar şi Marinka, potrivit comandantului armatei Ucraine, relatează Reuters.

Valeri Zaluhni, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia efectuează zilnic aproximativ 50 de atacuri în Doneţk, o regiune din sud-estul Ucrainei pe care Moscova a încercat să o ocupe în totalitate.

„Luptele aprige continuă în zona Vuhledar şi Maryinka”, a spus Zaluhni într-un mesaj pe platforma Telegram, după o discuţie telefonică cu generalul american Mark Milley.

„Ţinem cu încredere apărarea. În unele zone ale frontului am reuşit să recâştigăm poziţiile pierdute anterior şi am câştigat un punct de sprijin”.

Zaluhni nu a precizat unde au avut loc câştigurile. El a adăugat că Ucraina continuă să deţină Bahmut, încercând „să stabilizeze” linia frontului în jurul oraşului.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.

XS
SM
MD
LG