Linkuri accesibilitate

Ucraina: șapte morți și peste 20 de răniți în urma bombardamentelor rusești


Salvatorii ucraineni îndepărtează resturile de la locul unui atac cu rachete rusești în Dnipro, estul Ucrainei, la 26 octombrie 2024, în contextul invaziei rusești în Ucraina.
Salvatorii ucraineni îndepărtează resturile de la locul unui atac cu rachete rusești în Dnipro, estul Ucrainei, la 26 octombrie 2024, în contextul invaziei rusești în Ucraina.

Trei persoane au fost ucise și șapte rănite, inclusiv un copil, în regiunea Herson din Ucraina. Alte patru persoane au murit, iar 20 au fost rănite în regiunea Dnipropetrovsk în urma bombardamentelor rusești din ultimele ore.

„Soldații ruși au vizat un oficiu poștal și cartiere rezidențiale din așezările regiunii; în mod special, o clădire mare și 17 case particulare au fost avariate. De asemenea, ocupanții au deteriorat clădiri economice și autovehicule”, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin, în dimineața zilei de 26 octombrie.

Conform datelor sale, Herson și alte 16 așezări din regiune au fost supuse bombardamentelor și loviturilor aeriene.

Totodată, în noaptea de 26 octombrie, armata rusă a lansat rachete spre Nipru, omorând patru persoane și rănind alte 20, inclusiv patru copii, conform șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klimenko.

Acesta a precizat că printre cei decedați se numără soția și fiica unui polițist. Au fost distruse o casă cu două etaje și un garaj, iar alte 13 clădiri înalte, două case particulare și treizeci de autovehicule au fost avariate. Șeful administrației militare Dnipropetrovsk, Serghei Lîsak, a adăugat că echipele municipale au îndepărtat deja 80 de tone de resturi.

În plus, armata rusă a atacat Nikopol și Manganeț folosind artileria și dronele. „Infrastructura este grav afectată”, a scris șeful administrației locale.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene utilizând diverse tipuri de arme și rachete.

Conducerea Rusiei neagă faptul că armata rusă, în cadrul acestui conflict de amploare, ar fi executat lovituri deliberate asupra infrastructurii civile a orașelor și satelor Ucrainei, omorând civili și distrugând spitale, școli, grădinițe, rețele de alimentare cu energie și apă.

Autoritățile ucrainene și organizațiile internaționale califică aceste lovituri drept crime de război comise de Federația Rusă și susțin că sunt intenționate.

Articol publicat de Europa Liberă Moldova.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

XS
SM
MD
LG