Linkuri accesibilitate

Ucraina va primi până la 140 de tancuri în „primul val” de livrări


 Între 120 și 140 de tancuri vor fi trimise Ucrainei în primul val de livrări de la o coaliție constituită de 12 state.
Între 120 și 140 de tancuri vor fi trimise Ucrainei în primul val de livrări de la o coaliție constituită de 12 state.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că Kievul se așteaptă să primească între 120 și 140 de tancuri într-un „prim val” de livrări de la o coaliție constituită din 12 state.

Un grup de țări occidentale s-au angajat săptămâna trecută să furnizeze Ucrainei tancuri de luptă principale de fabricație modernă, după ce Germania a confirmat că va trimite tancuri Leopard 2, iar SUA au spus că va furniza Kievului tancuri M1 Abrams.

„Coaliția de tancuri are acum 12 membri. Pot observa că în primul val de contribuții, forțele armate ucrainene vor primi între 120 și 140 de tancuri de model occidental”, a spus Kuleba într-o conferință de presă susținută marți la Kiev.

Țări precum Polonia și Finlanda au anunțat deja public că sunt dispuse să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2.

Spania, Țările de Jos și Danemarca au declarat, de asemenea, că sunt dispuse să-și trimită tancurile de fabricație germană.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG