Linkuri accesibilitate

UDMR, nemulțumită de comunicarea cu PNL


Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat la Radio France Internationale că PNL a avut o discuție cu Uniunea și că aceasta a avut loc luni.

Cseke spune însă că era bine ca cererea de sprijin pentru o majoritate parlamentară să fi venit înainte ca liberalii să preinte lista cabinetului și programul de guvernare.

„Am avut ieri o discuție cu conducerea PNL, deci ieri a fost o întâlnire, în care s-a discutat ce va fi în continuare. PNL ne-a spus că dorește o majoritate. Sigur, această discuție era mult mai binevenită înainte de prezentarea listei membrilor Guvernului și a programului de guvernare, deci înainte de ziua de vineri”.

Liderul senatorilor UDMR critică PNL pentru că nu s-a consultat cu partidele înainte de a prezenta lista de miniștri și programul de guvernare: „Noi în primul rând am spus că e nevoie de mai multă comunicare (...). Întâlnirea și dezbaterea noastră e binevenită oricând, dar era mai binevenită dacă se făcea înainte de prezentarea acestui program de guvernare și a listei de miniștri, dădea o notă de seriozitate mai mare decât așa, după ce pasul spre Parlament a fost făcut de către premierul desemnat, domnul Cîțu”.

Întrebat dacă UDMR și-ar fi dorit să facă parte din Guvernul Cîțu, Cseke Attila a răspuns: „Nu am formulat o asemenea propunere, dar dacă se dorea o majoritate, atunci era logic ca această majoritate să încerci să o obții sau măcar o parte însemnată din această majoritate să o obții înainte de înaintarea listei miniștrilor și a programului de guvernare”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG