Linkuri accesibilitate

Exclusiv | Liderul UDMR, Kelemen Hunor, interviu la Europa Liberă: Primim Dezvoltarea sau nu mai susținem Coaliția nici în Parlament


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declarație pentru Europa Liberă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:48 0:00

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu poate accepta ca Uniunea să fie „împinsă pe scări” de către ceilalți lideri ai coaliției, iar apoi să o susțină în Parlament.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu acceptă ca partidul său să rămână la guvernare fără a conduce Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Liderul UDMR respinge propunerea PSD ca UDMR să susțină din Parlament viitoarea Coaliție.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară într-un interviu acordat Europa Liberă, că maximum de concesii pe care le acceptă pentru a face parte din viitorul Guvern, condus de Marcel Ciolacu, este ca Uniunea să rămână fără Ministerul Sportului, ce va fi comasat în viitorul Guvern Ciolacu cu cel al Familiei, și cedarea Ministerului Mediului, la schimb cu un portofoliu similar ca importanță.

Dar UDMR nu va accepta să-i fie luat și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de Cseke Attila, avertizează liderul Uniunii.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu poate accepta ca Uniunea să fie „împinsă pe scări” de către ceilalți lideri ai coaliției, iar apoi să o susțină în Parlament.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu poate accepta ca Uniunea să fie „împinsă pe scări” de către ceilalți lideri ai coaliției, iar apoi să o susțină în Parlament.

Kelemen Hunor spune că, din punctul său de vedere, nu există argumente pentru modificarea protocolului semnat de UDMR cu liderii PSD și PNL atunci când au început această etapă a guvernării, la sfârșitul anului 2021.

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Românie spune că va aștepta să vadă care sunt deciziile definitive ale viitorului premier, Marcel Ciolacu, privind componența viitorului guvern, iar apoi va anunța și el ce va face UDMR.

„Noi nu vrem să plecăm. Noi ne-am asumat guvernarea până în 2024, responsabilitatea guvernării, cu profesionalism și cu seriozitate, ne-am apucat de treabă. La cele trei ministere avem și rezultate și chiar recunoașterea rezultatelor vine și din partea colegilor de coaliție și eu cred că în acest moment, trebuie respectat acordul semnat în 2021. De ce spun acest lucru? Acest acord se referă la rotația premierilor și la schimbul de ministere între PSD și PNL, pe de o parte.

UDMR-ul nu era parte și nu este parte în acel articol din acordul de coaliție", explică Kelemen Hunor în interviul acordat Europa Liberă.

Liderul Uniunii Democrate a maghiarilor crede că în acest moment, unul de tensiune socială, liderii PSD și PNL ar trebui să respecte înțelegerile făcute atunci când s-a format această Coaliție.

Interviul integral one2one cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, va fi postat pe site-ul nostru, joi, 15 iunie, la ora 8.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG