Linkuri accesibilitate

UDMR propune amânarea alegerilor locale. Kelemen: Nu trebuie considerate o prioritate


Liderul UDMR, Kelemen Hunor
Liderul UDMR, Kelemen Hunor

UDMR susține amânarea alegerilor locale cu șase luni și spune, prin vocea liderului Kelemen Hunor, că va vota proiectul aflat acum în lucru la parlament prin care se propune amânarea lor cu șase luni.

Kelemen spune că prioritară acum este sănătatea populației și încetinirea răspândirii virusului și că nu e nicio problemă dacă se amână alegerile.

„Alegerile locale nu trebuie considerate, în acest moment, o prioritate. Legea spune că, în caz de catastrofă naturală, prin lege organică, alegerile pot fi amânate. Propunerea noastră este amânarea alegerilor locale cu o jumătate de an, până în luna octombrie. Nu este nicio problemă, se lucrează la un proiect de lege în acest sens și se va vota în ambele Camere ale Parlamentului în două-trei săptămâni, acum nu trebuie să ne gândim la alegeri. Din punctul meu de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiții normale, astfel că noi vom susține și vom vota amânarea acestora cu șase luni. Prioritatea numărul unu este sănătatea fiecăruia, sănătatea populației, și încetinirea răspândirii coronavirusului, iar prioritatea numărul doi este economia”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

De asemenea, după sănătate, prioritatea o reprezintă economia și luarea acelor măsuri menite a sprijini firmele afectate de criza coronavirusului și care nu au resurse pentru a supraviețui acestei crize, mai spune Kelemen.

„Prioritatea numărul doi este economia, iar guvernul trebuie să găsească, împreună cu instituțiile statului, cu băncile, cu BNR, soluțiile prin care IMM-urile să poată fi salvate. Este nevoie de soluții rapide, altfel vom pune economia românească pe butuci în câteva săptămâni în urma închiderii firmelor care nu au capitalul necesar pentru a supraviețui câteva luni, până se va relua activitatea în condiții normale”, a menționat liderul UDMR.

În opinia sa, alegerile parlamentare pot fi organizare la sfârșitul lunii noiembrie, dar este prematur să se discute acest subiect, în condițiile în care toată lumea ar trebui să se concentreze pe limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

XS
SM
MD
LG