Linkuri accesibilitate

Prioritățile UDMR pentru comunitatea maghiară


Kelemen Hunor, președintele UDMR, îi încurajează pe etnicii maghiari să-și ia soarta în mâini

Strategia UDMR este să păstreze comunitatea maghiară acasă, în România, și să redobândească „tot ceea ce a luat dictatura comunistă”, a declarat, sâmbătă, președintele Uniunii, Kelemen Hunor: „să ne luăm soarta în mână, să construim şi să dovedim”.

Kelemen a spus, la Cluj-Napoca, la ședința CRU a UDMR, că maghiarii trebuie să trăiască la fel ca o comunitate care își cunoaște țelurile.

„Strategia noastră este să ne păstrăm comunitatea maghiară aici, acasă, în România, în Transilvania, să dezvoltăm comunitatea şi să redobândim tot ceea ce ne luase dictatura comunistă. Acea determinare, acea nevoie despre care cred eu că a caracterizat comunitatea noastră şi în dictatura cea mai întunecată, să ne luăm soarta în mână, să construim şi să dovedim, să demonstrăm că, da, suntem în stare să ne facem o patrie pe plaiurile natale. Să trăim ca o comunitate care îşi cunoaşte ţelurile şi care cunoaşte şi instrumentele cu ajutorul cărora poate să-şi atingă aceste obiective şi să rămână acasă, aici, în România”, a spus Kelemen.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG