Linkuri accesibilitate

UE propune program de lucru redus pentru a evita concedierile pe fondul epidemiei


Ursula von der Leyen explicând într-o înregistrare video măsurile pe care le va lua UE pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Comisia Europeană a propus, miercuri, o schemă de lucru cu program redus, sprijinită de stat, pentru a ajuta oamenii să își păstreze locul de muncă, pentru că epidemia de coronavirus afectează economiile celor 27 state membre, informează Reuters.

Schema este preluată după modelul german Kurzarbeit, în baza căruia guvernul plătește o parte din salariile angajaților, pentru ca locurile de muncă să nu fie reduse, în condițiile în care ritmul economiei este încetinit.

„Companiile plătesc salarii angajaților, chiar dacă, în acest moment, nu câștigă bani. Europa vine acum în sprijinul lor, cu o nouă inițiativă ", a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj video.

„Se intenționează sprijinirea Italiei, Spaniei și toate celelalte țări care au fost afectate. Și va face acest lucru datorită solidarității celorlalte state membre”, a spus șefa Comisiei, care a adăugat că schema care va fi garantată de toate țările membre, fără a spune și cum va fi finanțată.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG