Linkuri accesibilitate

Sondaj: UE s-ar putea desființa peste 20 de ani


Protestatari anti-UE care au ars un steag al Uniunii Europene într-o demonstrație care a avut loc la Sofia anul trecut

Mulți europeni cred că următoarea generație va vedea sfârșitul Uniunii Europene

Dezintegrarea Uniunii Europene în următorii 20 de ani este o posibilitate realistă în opinia a mai mult de jumătate din electoratul din 11 state membre, printre care şi România, potrivit cercetării sociologice, care a fost publicată de YouGov.

Sondajul a fost făcut la comanda grupului de reflecţie European Council on Foreign Relations și scoate la iveală că în Franţa, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, România, Grecia, Republica Cehă şi Polonia există majorități consolidate care cred că dezmembrarea blocului comunitar european în 10-20 de ani este o 'posibilitate realistă'.

Datele sunt dezolante, scrie cotidianul britanic The Guardian, care dă exemplul Franței unde partidul La République En Marche se află în urma formaţiunii de extremă-dreapta Adunarea Naţională înaintea alegerilor europarlamentare din în preferinţele electoratului pentru alegerile europene din 26 mai din această ţară.

Potrivit sondajului, 58% dintre francezi spun că este foarte probabil sau destul de probabil ca UE să se dezintegreze în următorii 20 de ani.Cei mai pesimiști sunt slovacii, care sunt de părere în proporție de peste 65% că UE nu va mai exista pentru următoarea generație.

Dintre cele 14 state analizate de YouGov, reprezentând 80% dintre locurile din Parlamentul European, doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) şi Spania (40%) proporţia celor care prezic o implozie a UE este mai mică de 50%

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG