Linkuri accesibilitate

Roșia Today News - Știri care ne-au făcut să râdem


Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea , actual Primar General al capitalei, după ce a făcut un mare tam-tam cu taxa auto pentru mașinile Euro 3, a găsit și metoda să o elimine inainte de a intra in vigoare. Într-un stil pur populist specific, ea a făcut un soi de sondaj de opinie pe Facebook să vadă dacă cetățenii vor această taxă. Și ce credeți? Cetățenii nu o vor. 90% s-au declarat impotrivă. Vă miră? Bineînțeles ca nu.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

De mirare ar fi fost sa spună că taxa e bună. Așa ceva întâlnești doar prin Elveția, unde oamenii au atât de mulți bani că își votează măriri de taxe doar ca să mai scape de ei, nu la noi. Deci, s-a rezolvat problema. Nu vrea poporul. E ca și cum ai întreba calul dacă vrea să ia bice pe spinare ca să mergă mai repede. Cu aceasta mișcare abilă, de rafinat politician, doamna Firea a atras atenția la nivel european și a primit un mesaj chiar de la Ursula Van der Leyn să o înlocuiască de la negocierile privind bugetul UE ca ea e depășită. Gabriela a răspuns că e onorată, dar acum nu poate deoarece e prinsă cu congresul PSD și readucerea lui Ponta in partidul mamă.

  • Nu mai puțin de 18 primari PSD din Cluj au negociat trecerea la PNL. Cei 18 intenționează să pună umărul pentru o Românie normală, educată. Doi dintre ei au declarat că de luni vor merge din nou la școală. Ceilalți vor învăța pe Skype de la colegii liberali cum poți supraviețui cu comisioane mici, de doar 6-7%. Și o serie de deputați și senatori și-au anunțat intenția de a trece la PNL. Încă nu se știe exact ce anume i-a determinat să schimbe barca, dar există suspiciuni întemeiate că ar fi vorba de bani și de funcții.
  • Doi elevi din județul Giurgiu au intrat noaptea în școală și au furat cataloagele pe care le-au ars în câmp din cauza notelor mici. Surse autorizate spun că ar fi vorba despre elevii Orban și Iohannis, care aveau note de 2 și 3 la disciplinile Anticipate, Guvernul Meu și Justiția Mea. Dacă alegerile anticipate nu vor mai avea loc – așa cum a dat de înțeles președintele PSD – atunci cei doi elevi vor rămâne repetenți și toată școala va râde de ei.
  • Pentru că 30 de polițiști din Sălaj au ieșit la pensie doar în luna decembrie anul trecut, șefii Inspectoratului Județean Sălaj au scos în stradă, la patrulare, trei câini special antrenați: doi ciobănești germani și un ciobănesc belgian. S-a constatat că respectivii câini suplinesc cu brio lipsa de personal, astfel că pe viitor toți polițiștii din Sălaj vor fi înlocuiți cu ciobănești germani. Aceștia din urmă vor folosi tichetele de masă și de vacanță la hotelurile și pensiunile de animale, iar salariile le vor dona asociațiilor de protecție a câinilor maidanezi.
  • Pentru a justifica racolarea primarului de Iași Mihai Chirica, premierul Orban a pretins că fostul pesedist nu mai are nicio legătură cu PSD-ul de cel puțin trei ani. Și că dimpotrivă, ar fi fost un aprig contestatar al lui Liviu Dragnea și camarilei acestuia. Mihai Chirica respectă astfel teorema lui Iliescu care spune că in politică nu contează ce ai fost, contează ce spui că ești.
  • Nu, nu este o glumă! Andrei Neșculescu, alias „Clovnul Bobo”, un sucevean de 40 de ani care îi distrează pe copii prin parcuri sau locuri de joacă, și-a anunțat candidatura ca independent la funcția de primar al muncipiului Suceava. Bravo lui. În sfârșit un clown sincer care recunoaște că vrea să fie primar. Oare asta inseamnă “România normală” sau “România merită mai mult”? Încă ne mai gândim.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid cu poziția Europei Libere

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG