Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Laura Codruța Kovesi, doamna și vagabonzii


Și abia plecă ...Laura Codruța Kovesi. Ce mai freamăt, ce mai zbucium...
Și abia plecă ...Laura Codruța Kovesi. Ce mai freamăt, ce mai zbucium...

„Și abia plecă Codruța...Ce mai freamăt, ce mai zbucium!” - cam acesta ar fi pe scurt bilanțul eminescian al demiterii lui Kovesi de la șefia DNA.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Ea a plecat, dar continuă să-i bântuie pe Tudorel și gașca lui. Așa că băieții i-au ticluit o chemare la „cremenal” exact când ea are examen acolo sus, la Bruxelles. Poate ar merge ca Kovesi să aducă o scutire medicală pe bază de gripă. Deși credem că ăștia ar fi în stare să ancheteze și gripa pentru că are o legatură ilegală, incorectă si subversivă cu fosta șefă DNA.

Nici nu știm ce ar mai putea să le coacă mintea ca s-o înfunde pe Codruța. Noi ne așteptăm la orice și încercăm să anticipăm.

Tudorel Toader o s-o pună pe Adina Florea, eterna candidată la șefia DNA, să dezumfle roata avionului cu care vrea să plece Kovesi la Bruxelles.

Dăncilă va trimite la Bruxelles o notă în care va prezenta cazul falsului chirurg italian și va cere ca Kovesi să rămână în România pe termen nedefinit, până vedem dacă nu cumva și ea a făcut românilor nevinovați operații estetice ilegale pe perioada cât a activat in DNA. Sau, dacă nu a făcut operații estetice, de ce nu le-a făcut.

Sebastian Ghiță va trimite la Bruxelles niște înregistrări din perioada în care Codruța juca baschet, din care reiese clar că a fost penalizată în mai multe rânduri de arbitri, fapt pentru care nu poate ocupa funcția de procuror șef european.

Codrin Ștefănescu va explica de ce Codruța nu e bună la Bruxelles: e prea înaltă și se uită de sus la toată lumea.

Liviu Dragnea va promite că anexează la dosarul cauzei lui Kovesi, câteva probe extrem de relevante, adică niște bucățele de șorici de porc cu care alerga după ea la Ignatul din curtea SRI. Președintele PSD va plusa: „Și dacă nici așa nu se liniștește cu funția de procuror la UE, scot pozele cu ea dansând manele pe masă, bând whisky din carafă și-o termin sigur.”

Elena Udrea, bucuroasă de eșecurile lui Koveși, va trimite un mesaj simplu din Costa Rica: „ Costa Rica sau o celulă. Ce mai aștepți?”

Râdem noi, râdem, dar dacă meciul acesta se va termina cu compromiterea numirii lui Kovesi doar pentru că răzbunarea trebuie dusă până la capăt cu orice preț, înseamnă că putem sa ne luăm adio de la independența justiției si, implicit, de la democrație. Și așa, o să vedem cu ochiul liber cât de strâmb este statul de drept in România.

XS
SM
MD
LG