Linkuri accesibilitate

Exclusivitate Roșia Today: Sebastian Ghiță poate ajunge europarlamentar din oficiu


Roșia Today îl „vede” pe Sebastian Ghiță europarlamentar din oficiu
Roșia Today îl „vede” pe Sebastian Ghiță europarlamentar din oficiu

Este vorba despre un proiect de lege ținut la mare secret pe care unii politicieni, nu putem da nume deocamdată, vor să-l treacă de urgență.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Ei speră să schimbe vechile percepții și să extindă libertățile oamenilor. „De ce să-mi spună justiția dacă am sau nu voie să candidez? Oamenii trebuie să decidă asta. Dacă lumea are încredere în mine și mă iubește, atunci de ce să nu fiu europarlamentar? Michael Jackson a fost pedofil, dar asta nu l-a împiedicat să cânte până în ultima clipă a vieții. Credeți că dacă ar fi candidat la europarlamentare, nu-l vota lumea? Ieșea președintele Parlamentului, vă spun eu”, ne-a declarat un politician probleme penale.

Mai exact, proiectul de lege respectiv își dorește să elimine restricțiile pentru cei care au avut, au sau vor avea probleme cu legea. „Legea este imprevizibilă în România, după cum s-a văzut. Pentru o faptă bună azi, pentru care ești premiat, mâine ți se face dosar penal. Nu putem să stăm în baza legilor. Ne îngrădesc libertățile. Asta trebuie să înțeleagă colegii noștri din Parlamentul Europei. La ei poate că e altfel, dar nu putem trăi toți în dezordine, ca în vest”, a completat același domn europarlamentar anonim.

În plus, proiectul de lege prevede ca cetățeni precum Sebastian Ghiță sau Radu Mazăre să obțină automat locuri în Parlament, pe liste speciale. „Ca la minoritățile noastre. Pentru că și ei reprezintă o minoritate a diasporei românești. Sunt oameni fugăriți prin lume de o justiție strâmbă și nedreaptă. Vocea lor trebuie auzită la cel mai înalt nivel. Acei oameni trebuie să reprezinte România, nu toți neisprăviții care în afară de muncă și casă nu au făcut nimic în viață. Cu ei vreți să mergem în fața Europei?”, intervine un coleg de la PSD care se bagă în vorbă.

„Problema e că legea recursului comensatoriu face ca aceste liste speciale să fie foarte lungi. Zilnic ne vin la partid oameni care s-au săturat de pușcărie și nu mai vor să meargă afară ca hoți, ci ca europarlamentari. Prioritate vor avea cei cu pedepsele inițiale cele mai mari, nu ne jucăm cu aceste chestiuni. Drepturile omului sunt sfinte indiferent cine-i omul.”, a încheiat politicianul anonim intr-un moment de sinceritate care ne-a pus pe gânduri.

De fapt ne-a pus pe gânduri anunțul lui Sebastian Ghiță de a candida la europarlamentare. Atât de tare ne-a pus pe gânduri că aproape nu ne mai putem ridica de jos. Oare Elena Udrea va candida la președinție? Așa ar trebui, nu?

XS
SM
MD
LG