Linkuri accesibilitate

Roșia Today: România Facebookului bine căzut


Roșia Today și-l „imaginează” pe Mark Zuckerberg jucându-se cu întrerupătorul Facebook atunci când vrea să transmită că e supărat pe utilizatori
Roșia Today și-l „imaginează” pe Mark Zuckerberg jucându-se cu întrerupătorul Facebook atunci când vrea să transmită că e supărat pe utilizatori

Căderea Facebook de aseară a însemnat, la scara istoriei recente, un fel de a doua cădere a Constantinopolului. Apocalipsă curată. Săriți! Murim! În iarna care tocmai a trecut ne-au mai picat sub nas știri despre căldura oprită în câteva cartiere bucureștene timp de câteva zile, despre apa contaminată de la robinete, despre curentul căzut, dar nici una nu a avut magnitudinea căderii Facebook-ului pentru o seară.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Trăim într-o lume în care țara poate sta liniștită fără curent o săptămână, cu transportul feroviar oprit o lună sau fără apă un an. Dar fără Facebook sau Instagram pe telefoane este aproape imposibil de rezistat și o seară. Nici căderea bursei din ajunul Crăciunului nu a fost văzută atât de catastrofal precum căderea Facebook. În definitiv, căderea bursei afectează locurile de muncă, în timp ce căderea Facebook afectează „locurile de petrecut timpul liber” sau, mai exact,„locurile de pierdut timpul”. Or, se știe, noi suntem o țară în care pierdutul timpului este infinit mai important decât munca. Cu asta nu te joci. Poți să rămâi fără serviciu, fără casă, fără mâncare, dar fără posibilitatea de a pierde timpul este groaznic.

Vă dați seama că depindem de Facebook , așa cum depinde Europa de gazul rusesc. Dacă se supără Putin și se joacă la robinet, ne strică viețile tuturor. Dar vi-l imaginați, simetric, pe Zuckerberg, jucându-se la robinetul de Facebook? Unde o să-i mai scrie Irinuca lui Liviu Dragnea declarații de dragoste sub pozele cu ei doi? Unde va mai mări Lia Olguța pensiile?

Pe vremuri, chelnerii aveau obiceiul să stingă și să aprindă repetat lumina în cârciumă, ca să transmită chefliilor, pe care-i prindea seara la mese, că ar fi cazul să părăsească incinta. Cam așa mi-l imaginez acum pe Zuckerberg jucându-se la întrerupătorul de Facebook atunci când vrea să ne transmită că e supărat pe noi.

În situația actuală, la încă o pană a Facebook și Instagram, putem cere dărâmarea guvernului și alegeri anticipate. De data asta, cu succes. Sau poate iese Ion Iliescu și cere intervenția tancurilor rusești, așa cum a făcut-o la Revoluție.

România poate ieși din NATO, poate părăsi UE se poate dezafilia de la ONU, UEFA sau FIFA, dar nu-și permite să iasă din Facebook și Instagram. Ar fi o nenorocire!

De aceea facem un apel la oamenii politici responsabili să ia măsuri. Sperăm că Domnul Iohannis va ieși imediat cu o declarație de atenție și îngrijorare despre pana Facebook. Iar Dragnea va anunța că vrea să naționalizeze Pilonul II de Facebook, pentru ca oamenii să se poată baza doar pe Pilonul I de Facebook, care va fi de stat. Mare invenție si Facebook-ul ăsta care ne-a cotropit cu totul. Fără el suntem distruși, nu ne găsim direcția și orbecăim ca găina in tunel. Slavă Domnului că între timp s-a rezolvat. God bless America și tot ce ne dă ea noua gratis!

Acesta este un text satiric, care nu reprezintă neapărat poziția Radio Europa Liberă

XS
SM
MD
LG