Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Românul, frate cu autostrada


 Roșia Today a intrat în posesia masterplanului prin care partidul și guvernul Dăncilă pun umărul și vor să schimbe înfățișarea patriei. 
 Roșia Today a intrat în posesia masterplanului prin care partidul și guvernul Dăncilă pun umărul și vor să schimbe înfățișarea patriei. 

Cu câteva ore înainte de începerea protestului de 15 minute pentru autostrăzi, guvernul PSD a pornit în trombă, chiar în Moldova, construirea unei rețele de drumuri ultramoderne. Chiar Viorica Dancilă a spus că autostrăzile se fac punând umărul, nu cu circ.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Roșia Today a intrat în posesia masterplanului prin care partidul și guvernul Dăncilă pun umărul și vor să schimbe înfățișarea patriei noastre. Redăm aici doar câteva din ideile pline de substanță din această strategie.

  • Se va încerca impulsionarea fără precedent a transporturilor în țara noastră printr-o manieră foarte simplă: în loc să umplem țara de autostrăzi, vom crea o rețea bine pusă la punct de făcut autostopul. De-a lungul tuturor șoselelor pline de gropi se vor construi fie mici alveole, unde să stea autostopiștii, fie adăposturi asemănătoare cu stațiile de autobuz. Briliant! Economie de bani, mașini și poluare redusă. Asta i-ar plăcea și doamnei Oana-Maria Bogdan, de la Plus, care ar vrea ca oamenii să împartă tot.

Astfel vom deveni o țară de autostop. Oricum suntem o țară cumva de autostop, dacă mă gândesc că ne oprim singuri din orice.

  • Se poate dispune și atașarea la mașini de remorci tip șaretă sau căruță, care să sporească numărul de autosptopiști care pot fi transportați. De asemenea, s-ar putea dezvolta un program prin care caii sălbatici din Delta Dunării să fie răspândiți prin țară, iar cetățenii să se poată urca și călători direct pe acești cai. Ar fi chiar mai ecologic, iar turismul ar exploda. Nemții ar plăti bani grei să nu mai mergă pe autostrăzi de care sunt sătui și să călătorească pe cai sălbatici strabatând câmpii și munți într-o deplină libertate, fără poliție, fără centură de siguranță sau carnet de conducere.
  • Totodată, s-ar putea face autostrăzile direct de-a lungul căilor ferate deja existente. Și așa sunt săpate tunelurile prin munte și așezate terasamentele. Practic, prin asfaltarea căilor ferate s-ar atinge două ținte simultan: revitalizarea CFR-ului și realizarea multdoritelor autostrazi. Transportul feroviar și auto s-ar putea face alternativ, o zi merg trenurile și o zi, mașinile.

Și, nu în ultimul rând, guvernul Dăncilă lucrează la un program național de teleportări și călătorii în timp. El a fost în parte realizat și România s-a întors deja în anii 2000.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă

XS
SM
MD
LG